Procedure

Op deze pagina leest u meer over het proces van een aanvraag voor een diplomawaardering.


Aanvraag indienen

U dient een aanvraag in op de website Mijn IDW.nl. Hier maakt u een account aan met uw mailadres en zelfgekozen wachtwoord. Na het activeren van uw account, kunt u de aanvraag starten. Hier vult u alle informatie in en uploadt u alle benodigde documenten. U hoeft dus geen (originele/gewaarmerkte/gelegaliseerde) documenten op te sturen per post of mail.

Lees meer over het aanvragen van een diplomawaardering.


Aanvraag betalen

Nadat u alle vragen heeft beantwoord en de documenten heeft geĆ¼pload, betaalt u de aanvraag online. Dit kan o.a. met iDEAL, PayPal of creditcard in het online betaalsysteem.

Dient u namens een organisatie een aanvraag in voor een klant dan kunt u de betaling ook op een later moment overmaken. Vermeld u daarbij het aanvraagnummer dat u in uw aanvraag ziet. De aanvraag nemen wij pas in behandeling als de betaling is ontvangen.

Als wij de aanvraag en de betaling hebben ontvangen, krijgt u van ons een bevestigingsmail.


Aanvraag volgen

U kunt de status van uw aanvraag volgen in uw account. U ontvangt van ons een mail als er nog documenten ontbreken. In uw account kunt u dan zien welke documenten of informatie wij nog nodig hebben.

Als uw aanvraag compleet is, gaat deze naar het expertisecentrum. Wij sturen u hier een mail over. Het kan zijn dat de diplomawaardeerder nog navraag in het buitenland doet, originele documenten bij u opvraagt of toch extra documenten nodig heeft. U krijgt hier dan bericht over.


Diplomawaardering ontvangen

Als uw diplomawaardering klaar is dan ontvangt u daar een mail over. U kunt de diplomawaardering vanaf dat moment downloaden in uw account. De diplomawaardering blijft beschikbaar in uw account en blijft geldig.


Vragen over een ontvangen diplomawaardering

Heeft u een diplomawaardering ontvangen maar is de inhoud niet duidelijk? Stuur dan een mail met uw vragen naar info@idw.nl. Het Informatiecentrum Diplomawaardering zal uw vragen dan z.s.m. beantwoorden of uw mail doorsturen naar de diplomawaardeerder.

Staat er een fout op uw diplomawaardering, zoals een spelfout in uw naam of een verkeerde geboortedatum? Stuur een e-mail naar info@idw.nl. U krijgt dan een aangepaste waardering.

Vindt u dat uw diplomawaardering niet klopt? Binnen 6 weken na de datum die op de diplomawaardering staat vermeld kunt u een klacht indienen. Neem contact op met het Informatiecentrum Diplomawaardering om het klachtenformulier open te laten zetten in uw Mijn IDW-account. Binnen 6 weken ontvangt u een reactie op uw klacht.

Heeft u een andere klacht? Laat het ons weten door een mail te sturen naar het Informatiecentrum Diplomawaardering.