Procedure

De procedure voor diplomawaardering bestaat uit twee delen: een administratieve en een inhoudelijke behandeling.


Administratieve behandeling

  • U stuurt de vereiste documenten op
  • U betaalt de aanvraag via een bankoverschrijving. U ontvangt vooraf geen factuur (geldt niet voor inburgering)
  • Het IcDW schrijft uw aanvraag in u krijgt per e-mail een bevestiging van ontvangst
  • Het IcDW controleert of u betaald heeft (geldt niet voor inburgering) en of de aanvraag compleet is

Is de aanvraag compleet? Dan sturen wij hem door naar het expertisecentrum voor inhoudelijke behandeling. Is de aanvraag niet compleet? Dan ontvangt u van ons schriftelijk het verzoek om de ontbrekende documenten op te sturen.

Als uw aanvraag 20 werkdagen na inschrijving nog niet is betaald of niet compleet is, sluiten we de aanvraag. U ontvangt dan geen advies over het diploma.


Inhoudelijke behandeling

  • Het expertisecentrum beoordeelt de aanvraag en brengt een schriftelijk advies uit
  • U ontvangt het advies per post (betaalde aanvraag) of u kunt het advies downloaden (voor inburgering)

Het is belangrijk dat u het aanvraagformulier volledig invult, alle benodigde documenten meestuurt en de diplomawaardering zo snel mogelijk betaalt. Zo kunnen wij uw aanvraag sneller in behandeling nemen.


Geen waardering mogelijk

Soms kan geen waardering worden opgesteld en sluit het IcDW uw aanvraag. In dat geval ontvangt u het betaalde bedrag retour, na aftrek van administratiekosten. U hoort altijd waarom uw aanvraag is gesloten. U ontvangt het betaalde bedrag minus € 53,- aan administratiekosten retour. 

Soms wordt uw aanvraag inhoudelijk wel behandeld, maar blijkt een waardering niet mogelijk te zijn. In dat geval ontvangt u een ‘bericht geen waardering’. Hierin staat vermeld waarom een diplomawaardering niet mogelijk is. U ontvangt het betaalde bedrag dan niet retour.