Betaling

Op deze pagina leest u informatie over de kosten en de behandeltermijn van een diplomawaardering.


Wat kost een diplomawaardering?

Een diplomawaardering kost € 148,83 voor een reguliere aanvraag of € 212,96 voor een spoedaanvraag. Deze bedragen zijn inclusief btw. Wij weten van te voren niet of Nuffic of SBB de diplomawaardering zal afgeven. Als u de waardering krijgt van SBB storten wij de btw terug op uw rekening binnen 4 weken nadat u de waardering heeft ontvangen.


Zijn er bijkomende kosten?

Wij rekenen geen extra kosten voor een diplomawaardering. Wel moet u in sommige gevallen een beëdigde vertaling van documenten aanleveren. Hier zijn kosten aan verbonden. Als u een benodigd document niet (meer) heeft dan kunt u deze opvragen bij de onderwijsinstelling. Deze kan hiervoor kosten in rekening brengen.


Ontvang ik een factuur?

U ontvangt geen factuur. U krijgt wel een ontvangst- en een betalingsbevestiging op naam nadat u uw aanvraag heeft ingediend en betaald. Als u de diplomawaardering heeft ontvangen van Nuffic, kunt u een factuur aanvragen met hun btw-nummer er op. 


Krijg ik geld terug als mijn aanvraag gesloten wordt?

Als uw aanvraag niet compleet is, ook nadat wij de ontbrekende documenten hebben opgevraagd, sluiten wij uw aanvraag. U ontvangt dan het bedrag dat u heeft betaald terug, minus € 53,- administratiekosten. Als u zelf uw aanvraag wilt sluiten, ontvangt u ook het betaalde bedrag terug, minus de administratiekosten. Als u een Bericht Geen Waardering ontvangt, krijgt u geen geld terug.


Wanneer ontvang ik mijn diplomawaardering?

Nadat wij uw aanvraag en betaling hebben ontvangen, controleren wij binnen 5 werkdagen of deze compleet is. Als uw aanvraag compleet is krijgt u een mail van ons. Op dat moment begint de behandeltermijn van uw diplomawaardering. De behandeltermijnen zijn:

  • 2 werkweken voor een spoedaanvraag
  • 4 werkweken voor een reguliere aanvraag
  • 6 werkweken voor een aanvraag voor inburgering